3D

Var på 3D ultraljud med mamma i måndags och det var verkligen sååå häftigt kan starkt rekommendera det=)! Saga ska med andra ord få en lillasyster , fick ändrat Bf datum till ett datum som stämmer MKT bättre asså är jag 1 vecka längre gången än vad dem i Lund sa så mitt Bf datum är den 23 September.. och jag hade även bakvägg INTE framvägg som även den kärringen i Lund sa , hon måste fan ha suttit och sovit när hon kollade mig för ingenting har stämt med vad hon sa och hon var riktigt otrevlig när vi va där.. Kärring. baahh!!

 

Sagas syster var verkligen en kopia av sin far och syster så det var kul att se, att man kan se det så verkligen är såå häftigt ångrar att jag ej gjorde det med Saga men men !!

 Detta är sista veckan som gubben jobbar och som Sagisen går på dagis sen går vi på 4 härliga äventyrliga semester veckor.! Ska bli kul, ska göra denna sommaren sagolik för min lilla fis, för det är ändå sista sommaren för henne som ensam "bebis" i familjen sen kommer ju lillasyster!!

Nu ska jag ta ngt att käka..!!

 

Ha de bra!


V 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet. Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden. Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Trött

På folk som man bara duger för då oh då, men det räcker med det nu kan jag säga! Duger det ej att vara ele komma hem till oss nu så kan folk ta oh feta glömma att dem kan börja komma sen när bebisen tittat fram !!!! Idag ska vi till stranden i Borstahusen sen i kväll blir det grilla hos Karro oh Dennis !! Är aning irriterad över vissa grejor idag men men inte vår förlust ! Nu ska jag och saga äta frukost om vi orkar slita oss från soffan och tv:n så att säga! Ha det

långt inlägg

Har hänt en heldel på senaste tiden men jag har verkligen inte orkar blogga, fast jag har sagt till mig själv att jag ska blogga så när jag väl ska göra det så orkar jag inte !! Är såå himla trött av denna värmen också hoppas verkligen att den ska försvinna snart för den är jag inte poppis av , har aldrig varit och kommer aldrig att vara..! Så nu vet ni det!!!!


För ett par veckor sedan så fick Saga en blodblåsa på sin fot som bara blev större och större, hon kunde knappt gå på foten. Dem på vårdcentralen trodde att det skulle leda till en blodförgiftning så därav blev det barnakuten inne i Lund..!! Vi blev intagna direkt och dom började med att ta en massa prover, och allt som hör till..!! Efter ett tag beslutade dom sig för att punktera blåsan på foten och ni kan tro att Saga tyckte det var skönt för då kunde hon springa runder som vanligt och härligt var det att se=) 
Efter ett par timmar under observation och provtagningar så kom dem fram till att det ej hade hunnit sprida sig till blodförgiftning ännu SKÖNA nyheter var det för våra öron, men hon hade däremot fått en kraftig hudinfektion så det blev pencillien i 14 dagar för hennes del!!

Den inte så fina blodblåsan !!


Efter 4-5 dagar på pencillin åkte vi in till Tosselilla med Fam Andersson, Erlandsson och Svensson.. BArnen var överlyckliga och levde livet.. Höjdpunkterna var att hoppa på studmattorna och åka karuseller så klart.. Vädret var helt perfekt ej kallt och ej varmt..!! 
Det som var otroligt negativt på tosselilla för vår del var att ALLA karuseller har höjdkrav så där var ju verkligen inga Saga kunde åka, jag menar det borde vara upp till oss föräldrar att själva avgöra om vårt barn kan åka eller inte ( med oss då såklart ej ensamma) men som tur var va dem inte så hårde med det på dem flesta karusellerna! 
Saga mådde bra under hela dagen, var lite gnällig men inte mer än så..! På vägen hem så fick Saga ett riktigt panik utbrott och började klia sig över allt och höll på att koka så varm hon var, jag tog av henne ur bilbarnstolen och tog av henne kläderna för att kolla läget och då hade hon fått nässelutslag över exakt hela kroppen... Panik som vi både fick lyckades vi stoppa mamma och Hasse på vägen som körde motercyckel , mamma sa till oss att köra raka vägen in till akuten och det gjorde vi..!!
Vi blev tagna som akutfall direkt när vi kom in, Saga fick akuta mediciner mot nässelutslagen som bara fortsatte att sprida sig..!!
Även där blev det massa prover, och observationer..!!
Efter nån timmar så började nässelutslagen att bli mkt mildare ( försvann ej dock) och dem spred sig inte lika mkt ( medicinen hon fick direkt när vi kom in hjälpte) så blev det läkarsamtal, och dem trodde att Saga hade fått en kraftig allergisk reaktion av pencillinen hon hade fått för hudinfektionen så det var bara att avsluta den direkt och sen få ny pencillin + ny pencillin mot nässelutslagen..!! 
Läkarna skickade in en remiss till Allergikliniken i Lund där vi ska komma dit för massa provtagningar, Saga får INTE lov att ta nårra pencillinen förrens hon har blivit utred av läkarna på allergikliniken!!

Så såg mitt lilla hjärta ut.. usch gjorde ont i mammas hjärta!




I söndags fick jag och Sebbe bege oss in på förlossningen då jag haft kraftigt ont i magen och kraftiga sammandragningar hela dagen..!!
När vi kom in så satte dem ctg på mig vilket dem hade vääldigt svårt med, fick jätte ont i magen och tårarna började nästan rinna när dem ej kunde hitta ngt hjärtljud så dem fick ha hjälp av ännu en sköterska som till slut hittade dem och snacka om att det var en lättnad..!
Dem sa att det är jätte svårt att sätta ctg när dem är så små..!!
Jag fick lämnat urinprov,  och tagit mitt blodtryck.. Mitt blodtryck var fint men där var så klart bakterier i mitt urin asså ännu en ny underbar urinverksinfektion.. TOPPEN elr INTE..!! 
Jag blev även vaginal undersökt av en sköterska för att få kolla tappen och självklart började jag att blöda så dem ville ej släppa hem mig utan att doktorn kollat mig..!!
Vi fick sitta i ett par timmar då han fick 2 akuta kjesarsnitt på rak och dom hade så klart bara 1 doktor där.. efter ett par timmars väntande så kom äntligen doktorn.!!
Han undersökte mig med vaginalt ultraljud för att kolla så min förlossning ej var på G och som tur var så var den inte det.. Sen så blev det massa snack och jag fick påbörjat medicin mot min urinverksinfektion där inne för att sen kunna hämta ut på recept dagen efter.!!
Vi var hemma Ca halv 12 på natten LAGOM trötta..!!!!
Visas det nu att jag åker på en urinverksinfektion till efter denna behandlingen ( då jag redan haft 2 under denna graviditeten) så kommer jag att få gå på pencillin ända fram till förlossningen för förhindra en för tidig förlossning..!!

Det var alles för mig nu..!!
Efter så långt inlägg vill jag ha många kommentarer;)



Så road var Sebbe inne på förlossningen =)


Mina fina Älsklingar



Min underbara busfia

V28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska. Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud. Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig. Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

RSS 2.0