Fullspäckad vecka till MAX!

  • Tisdag: Babycafe med Jannice & Alicia & Sofie, Bvc, Laga Mat, Träna
  • Onsdag: Tvätta, Städa, Laga mat, Fika med Micky på kvällen
  • Torsdag: Fika med Sophie, Hem till mor fixa till mormorsfest, Grilla, Träna
  • Fredag : Ut med Sebbe i Lund kolla bio och mysa( Hans födelsedag) eventuellt kommer kanske hans föräldrar på besök och gratulerar han beror på när han kommer hem från Danmark med jobb!
  • Lördag: Kalas hela dagen hos mamma( mormor firar 70 år som hon ska hålla hemma hos mamma)
  • Söndag: INGENTING!!


Så ser det ut än så länge men det kan bli mkt mer=) Alltid kul att ha en massa att göra!


Hej!

Vet faktiskt inte vad jag ska skriva..!! Men får se om jag får ihop en rad eller två!!

Iveckan var jag och Saga i Landskrona och träffade Jannice och Alicia , var nere vid karlslund vid djuren men hann bara vara där ett par minuter sen började det att regna:/ typiskt, sen så gick vi en runda och sen så gick vi in och satte oss på ett sketa dyrt cafe en stund, snackade gamla minnen .. trevlittrevligt..!!

ITorsdag var vi hemma hos therese och fika med Zandra Månsson, satt och snackade en massa som alltid sen gick vi allihopa och hämtade Hanna på dagis.. Det blev hon glad för..! Sen på kvällen grillade vi hemma hos brosan , blev benfriakottlertter med nypotatis, gräddfil och gräslök MUMMS sen grillade vi äpplen med kanel&socker med glad till MUUUUUUUMMS!=)
Ifredags var jag hemma hos Therese igen och fikade på dagen , Alex och Emelie kom också en runda och snackade lite, sen på kvällen körde vi ut till örtofta för gubbarna skulle spela match men efter 1 halvlek så började det regna och åska så vi körde hem i stället, jag och Saga stack hem oh kröp ner i soffan under en filt med en bra film och en varm kopp te=)!MYSS!

Igår lördag var vi hemma hos brosan igen:P och hade kubbturnering, vi var ett helt gäng som grillade gott och drack gott mycket trevligt..!=)Tyvärr förlorade mitt lag hela tiden hmm!!
Hanna har även fått vatten kopper så jag hoppas Saga också kommer att få det nu för jag vill hellre att hon får det nu när hon är så liten än när hon är äldre..!
I morse gick jag upp kl 10 och då blev jag bjuden på frukost och en massa mys, sen stack vi ut till center syd där sebbe handlade nya fotbollsskor och jag hittade inget som vanligt.. Nu ligger vi ovh myser i soffan  och det ska vi förhoppningsvis göra hela dagen !!

Ha re!




6 månader

Blir vår Sessa idag
Älskar dig!!

 


Vackraste jag vet..

är min dotter och min underbar sambo !!!

Igår var vi med morsan på center syd en runda och kollade runder, handlade badshorts som jag kan ha till sommaren och lite mat till Saga det var alles..!!

Sen när jag precis hade parkerat bilen här hemma dyker Jannice och Alicia upp och säger hej och snackar en massa, bestämde att vi ska till karlslund med barnen nästa vecka med picknick korg, svårt att bestämma vilken dag för det får vädret bestämma helt enkelt=)!

Sebbe ska jobba över exakt hela veckan+ han ska jobba i helgen, så kommer bara bli jag och Saga hela dagrna och kvällarna denna veckan , sen kan man hoppas på att han slipper jobba över nästa vecka..!! Idag har jag varit ute och gått en lång runda i det sköna vädret, gick till och med i ett linne=)!
Ska äta köttbullar, potatis,sås och koka morötter till middag, sen köra och handla, sen sticker jag nog in om morsan ett tag pallar ej sitta himma själv och trada.. Får se helt enkelt!!


Börjar bli lita ledsen för maten är slut


NEJ mamma jag vill verkligen ha mer mat

Om jag inte gråter utan bara sitter fint får jag mer mat då?


Om jag flörta med mina stora fina vackra ögon då??


Så häär underbar är jag , så då kan jag väl få liiiite till..=)


Så här lycklig blev jag när jag fick mer mat =)


Allt och inget

Har haft blogg torkar nu ett tag, har verkligen inte varit sugen på att skriva någonting alls men men får se om man hittar suget igen!!
Ionsdags fyllde jag 24 , fick ett jätte fint armband av Sebbe och Saga, sen kom Johan och Linn hit och grillade och av dem fick jag present kort och ett SVINIGT gott te (ÄLSKAR te dricker lätt 6-7 koppar om dagen ) ..!!
Som sagt vi grillade och snackade massa skit, busade med Saga , sen kom mamma och Hasse på kvällen och då blev det mer snack, lita groggar och tilltugg.. Mummms!!

Itorsdags var vi hos brosan och grillade med deras kompisar mkt trevligt, skönt att man kan sitta på uterummet så man kan komma och hälsa på i allafall!!
Gick hem vid halv 10 tiden var så fruktansvärt trött och hade svinigt ont i magen!!

Ilördags hade jag och Saga en heldag med en massa med mys, bus och på kvällen kröp vi ner tillsammans i badkaret med levande ljus och mös..!! Det var sååå mysigt !!!
Sebbe var i Ängelholm och tittade på fotboll så han kom hem vid halv 8 tiden , och då sov Saga så då blev det en massa mys för oss i stället=)!
Mys uppskattas ALLTID=)!

Idag söndag har Sebbe jobbat hela dagen bläää tradigt, hade Hanna och Therese över på fika , bjöd på mina misslyckade kanelbullar och saft (ska dock baka nya i morgon och då kommer dom bli lyckade;)) fick även planerat klart midsommars alla lekar och priser ska bli redigt kul har jag en känsla av.!!




Saga bara växer och växer för 2 veckor sen ungefär vägde hon prick 7 kg och är 69 lång, så hon är lång och smal vår lilla (stora) sessa, och på fredag blir hon 6 månader USCH asså tiden springer iväg...!!
Saga äter redan 6 månaders mat som hon älskar, får även majsvälling som hon åxå älskar tur man inte har en kräsen unge, på nätterna sover hon suuuper och sitter helt själv har gjort det länge nu!!
Hon är bara den mest lyckliga, glada, spratligaste underbaraste unge som finns på denna jorden, kunde inte fått någon mer underbar än hon!!!
Har även fått köpt en ny bilbarnstol till henne som är från 5 månader som hon trivs mycket bättre i än sin förra så nu slipper man alla gallskrik när man är ute och kör med henne;)!
Hon har även fått sin första tand efter långt och länge, MEN det är inte tanden där nere utan tanden där uppe som kommit först, hon har haft så ont men har ju inte kunnat hitta något , sen tills sist fick jag bara en känsla av att känna där uppe och vips så var det en tand som tittat ut..!! =)

Mamma och Pappa älskar dig sååå mkt du är den mest dyrbaraste vi har.. Du är vårt allt !

Hakklappen hamnade på fel plats;) En riktigt buse med bus i blicken;)


Massa bus med Linn



Min underbara dreggelfia


Finare Sessa får man leta efter


Så här lycklig är man 5 minuter innan man ska sova.. Vår fisunge


Sen efter vällingen deckar man direkt!!


Saga Amanda Ann-Katrin Wohlert

För mitt barn ,innan du var avsedd ville jag ha dig.Innan du föddes älskade jag dig.Innan du var en timme gammal skulle jag dö för dig.Detta är ett mirakel.
Du är vårat mirakel
Ska älska dig till livets ände





Helgen!

Har bestått av lite allt möjligt, I fredags så kom Jimmie, Tess, Hanna och Ebba hit så grillade vi grillspett vi hade köpt på viltboden MUMMMSIGT kan jag ju lugnt säga!!
Sen tog vi det lungt, drack och snackade lite skit!
I lördags var vi hemma hos Mamma och Hasse en stund och käkade skit god mat, spelade kort och snackade även där!

Idag har vi varit med Hanna och Saga i Landskrona vid karlslund och matat och tittat på djuren, lekt på lekplatsen, ätit pannkakor,glass,kakor,chips:D MUMMS ibland får man vara onyttig:P!
Var in om Sebbes syster en liten runda och fick visat upp Saga, gick faktiskt bra!!
Sen stack vi ner till stan så Hanna fick åka karuseller, och Sebbe köpte en fin klänning till henne =)!

Sen körde vi in om CG och handlade mat, sen när vi körde hem hade vi 2 slagna hjältar ibilen som sov så gott, Körde och lämnade Hanna hemma, sen körde vi hem och startade grillen, grillade fläskfile oh sparris hade pommes och berresås till MUMMMS!
Köpte även en gungställning till Saga i fredags och hon är ÖVERLYCKLIG, ÄLSKAR ju verkligen att gunga så där ute vill hon sitta hela tiden om hon hade fått bestämma;)!

Saga kan även sitta helt själv, har gjort det ett litet tag men har ju ej bloggat på länge, är en RIKTIGT morsgris HERREGUD säger jag bara, om Sebbe ska kunna ha henne på kvällarna så får jag gå in i ett annat rum och vara tyst för annars riktigt gallskriker hon till hon kommer till mig och då menar jag GALLSKRIKER, INGEN kan ha henne utan jag !!

Imorrn ska Saga till Bvc och få sin andra vaccination, hoppas det går bra denna gången också, ska bli kul och se hur mkt hon väger och hur lång hon är oxå , gissar att hon är över 7 kg strecket nu!
Saga har frestän fått superallergi mot hund, reagerar direkt och blir dålig, så har fått hem en inhalator till henne nu ifall hon skulle få ett anfall!!

Men men nu ska jag mysa med min familj denna söndagen!
Ha det bra!






























Fördriva tiden !!

GRAVIDITET

När fick du/ni reda på att du va gravid? -  3 februari
Vad blev reaktionen? - Relativt chockad, överlycklig
Var barnet planerat? - Yes
Hur var dina "40" veckor? - Bra trots foglossning, lite får det kosta på sig att bli gravid
Fick du bristningar? - Ja lite grann
Hur många veckor och dagar gick du? 42+1
Hur mycket gick du upp i vikt? - 11 fina kg
När börja dina värkar sättas igång? - Natten till fredagen 20/11-09
Gick ditt vatten? - Nej, det tog dem på förlossningen
Vem hade du med dig på förlossningen? - Sebastian
Hur var din förlossning? - Underbar!
Hur lång tid tog din förlossning? - 47 timmar allt som allt
Hur länge hade du värkar? - 46 timmar 1 timmes krystvärkar
Hur mycket gick du ner i vikt efter förlossningen? - 12 kg!

DITT BARN

När va barnet planerat att komma? - 8/11 - 09
Vad trodde du det var för kön? - Trodde pojke
Blev det en tjej eller kille? - En flicka
Hade du gissat rätt på könet? - nej
När kom han/hon? - 091121, 19.52
Hur mycket vägde han/hon? - 3315 gram
Hur lång va han/hon? - 50 cm
Vad fick barnet för namn? - Saga Amanda Ann-Katrin
Vad har ditt barn för stolek på kläder nu? - Strlk 68 (hon e så lång)
Hur mycket väger ditt barn nu? - Jag skulle gissa på strax under 7 kg
Det senaste utvekligen ditt barn gjort? - Oj, hon utvecklas helt enormt nu. Varje dag är det nya saker men det får väl bli hennes sittande och att hon börjat vända sig mer o mer. Finns så mycket att välja på!


KLÄDER & SAKER


Vart köper du dina barnkläder?
- Lindex, Kappahl, H&M osv :P !
En baby/barnbutik du gillar? - Lindex är ju alltiallo, men jag älskar deras kläder!
Nått märke du föredrar? - Nej..
Vad är favorit plagget ditt barn har? - Hm, ingen aning
Vad är det dyraste ditt barn har? - Eurodisney dräkt gick på ett antal hundralappar
Vad har ni för märke på vagnen? - Hade Emmaljunga, nu Oskar
Vad har ni för märke på bilbarnstol? - Crago tror jag :S!
Senaste du inhandlade? - Leggings m. bodys, jacka, scarfsar, mössa, skor, gungställning
Bästa leksaken ditt barn har? - Hon älskar allt)!
Något du ska spara: Allt tills nästa kommer:)
OM DU FICK VÄLJA:

Nytt eller begangnat - Både och :)
Ligg eller sittdel - Både och
Sovande eller vaken - Både och
Napp eller Snutte - Snutte som saga ÄLSKAR

DU SOM FÖRÄLDER:

Trivs du med föräldrarollen? - Sååå mycket!
Är du stolt över ditt barn? - Det kan ni tro att jag är :)
Hur ser dina matvanor ut? - Helt oki, roligt att lga mat
Stressar du mycket? - För mycket
Hur ser dina sovtider ut? - Ganska bra. Fick turen att få ett barn som älskar att sova!
Vad gör du helst en fredag? - Umgås med familj/ vänner eller ha en myskväll hemma
På vilket sett har du förändras? - På många sätt oh vis BARA posetivt enligt mig men kanske lite negativ enligt vissa andra kanske!
Vad är det första du tänker på när du vaknar? - Vad ska vi hitta på med för bus idag?? 
Umgås du mycket med andra föräldrar? - Flera gånger i veckan och det är skitkul tycker jag!
Vad är bäst med att fått barn? - Oj, det är så mycket..
Och slutligen.. hinner du med "egen tid"? - inte MYCKET men det gör inget är gärna med min älskade dotter:)

RSS 2.0