Klappa

Saga har lärt sig klappa händerna så nu sitter hon och klappar hela dagarna, + krypningen är på god väg, tog 4 kryp steg i går så snart så!


Allt och inget

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, har tappat bloggandet helt tycker jag !!
I helgen var det midsommar , det firades nere i sandskogen och det var super trevligt, god mad, roliga lekar, trevligtsällskap, god dricka=)!

Sen på lördag morgon fortsatte vi firandet med brännboll, sen hem till sandskogen igen och käkade lite, spelade dart och kubb hela dagen, sen ringde vi alla och beställde pizza på kvällen och begav oss hem till brosan och käkade och kollade lite fotboll sen var alla helt döda av allt festande så många begav sig hemmåt tidigt till sina sängar..! Lyckad helg med andra ord=)!

Snacka om att man hade träningsverk när man vaknade i söndags av brännbollsspelandet kunde knappt röra mig så fick en härligt helkroppsmassage av min älskade man =)! Det gillas stort!
Var även inne i Landskrona i söndags på tivoli men det var verkligen heeeelt dött!!

I måndags vad jag och Saga med Zandra M på stranden i ett par timmar kan ju säga jag brände ryggen rätt så bra, sen åt och shoppade vi i ett par timmar och sen stack vi hem till mig och fika och snackade lita alltmänt, bestämde även dag för vår ulareds tripp!!=)
Sen på kvällen grillade vi hemma hos brosan finns INGET godare än grillad majs med smör och salt på DREGELDREGEL=)!! Sen badade barnen en stund sen var kl mycket så det var hem och skicka Saga i sängen!!

Igår var jag och Saga hemma hos mamma en stund , stack och gjorde lita ärenden tillsammans, sen så stack jag och Saga hem och sov middag var helt färdig, sen efter sovandet badade Saga i ett par timmar medans jag fixade i trädgården och sen satte på grillen och grillade kord OCH majs :P=) mussigt och till det hade vi potatis sallad ( sourcreme onion) såååååååååå satans god är den, rekommenderar det starkt!!
Sen på kvällen tränade jag och Therese  det var skönt men mindre mysigt när man kom hem och skulle slänga sig i duschen och man märkte att man hade fått sin kära mens mitt under träningen .. PIIIIIII!!!!

Idag är det UNDERBART skönt svalt väder ute, ska bara ta det lugnt ska iväg och handla sen , sen kommer pärnilla i kväll och snackar , sen i morrn ska jag , Saga och mamma i väg på hörby marknad!!


Det var allt för nu!


Magsår..

Har jag fått nu igen.. ajajaja..!
Men men önskar alla en

Glad Midsommar


7 Månader

Blir min fina sessa idag!!
ojojoj vad tiden går!

Från ha varit så här liten 10 timmar gammal



Till en sån här stor fin tös



Mamma och Pappa Älskar dig, Varje dag med dig är den största LYCKAN !!


Underbar dag har jag haft!

Har haft en helt underbar dag med bara Sebbe och Saga !!
Sebbe har varit ledig idag för han ska jobba i morgon , så idag har vi haft en riktig familjedag med en massamys och prat om framtiden=)!
Var i Lund i morse och fixade pass åt sessan tills vi ska till Bulgarien, gick jätte bra och Saga poserade som värsta model framför cameran så polisen bara skrattade åt henne=)!!!

Mös lite inne i Lund sen körde vi vidare till Willys och handlade hem till maten , Sebbe fick bestämma vad vi skulle äta och som dem flesta vet så blev det taco, förstår ej hur man kan vara så kåt i tacos som han är.!! Men men det var gott i allafall!!
Handlade med oss varsen baugette från peggys och hade till Lunch, sen var vi ute och gungade med sessan och klippte gräset och höll på att fixa och dona..! Sebbe och Saga har verkligen busat heeela dagen hon är såååå himla glad för sin pappa och det värmer gott i hjärtat när man verkligen ser hur mkt han verkligen älskar henne och myser med henne och umgås med henne hela tiden när han är hemma..!  Han är verkligen världens bästa pappa!! Och varje dag säger han till henne att han älskar henne!

Ikväll har jag och Saga haft tjejkväll med massa bus,medans gubben är iväg och spelar match!! Så nu sitter jag här själv, tösen sover och det finns inget roligt på tv hmm.. funderar på att sätta på twiiliight? mm får se vad jag gör!!

Ha en bra helg!!

Saga och Pappsi



Saga och hennes kompis Alicia



Årets badbrud

Sitta och sola sig måste man oxå göra=)






Tungan är ett självklart att den ska vara med


Fick ta en paus i tältet efter 1timmes badande, mammas naken fis


Sen var det bara på det igen=)


förlåt mamma...

men jag måste bli den personen igen som du hatade att jag va..




No more tears


Reaktion!

Det var just sån här reaktion som jag väntade mig som jag fick en kommentar i mitt förra inlägg..! JAg skrev enbart det inlägget bara för att se folk reaktioner , om jag skulle kunna ha en öppen blogg eller inte.. Och tydligen kan man inte ha en öppen..!!

Herregud!! Tydligen kan man inte vara stolt över ngt i livet!

Kollade ip nummret på det inlägget och det kommer från en i kävlinge kommun och jag e nästan helt säkert på vem det är!!

vet ni vad

Jag är rik, jag har pengar , jag kan köpa vad fan jag vill när jag vill( kanske inte riktigt allt) ..!!
Och det är INGET jag skäms över, har inga skulder eller lån och ändå har jag allt jag vill ha!!
Och alla dessa pengar vi har, har vi TJÄNAT tillsammans, inte fått,ärvt eller något annat utan tjänat helt själva och det är jag STOLT över!!

Fy fan vad vi är bra!!!



RIKTIGT MKT BUS i BLICKEN


Kladdkaksmuffins!

200 g  10-15 minuter!!


3 dl socker
2    ägg

Vispa

1½ dl mjöl
4 msk cacao
100 g smält margarin
2 msk vaniljsocker
1 krm salt

Blanda allting

Hacka ner vilket marabouchocklad du vill och blanda i smeten!

Häll i en kladdkaksform eller i formar och sen in  ungen!
Om man vill kan man lägga chockladbitar på efteråt på toppen!

Servera med glass eller grädde.. Mumms!

Låsa!

Tror nog jag ska låsa bloggen och hålla den låst..!
Kan inte skriva av mig ordentligt tycker jag om allt som jag vill skriva om!!
Vill kunna skriva mer personliga saker utan att bli dömd / bli skitsnack av det hela!!

Så det ska jag göra..! låsa min blogg!!

Nu ska jag mysa med mina älsklingar!

What to do today?!

No fucking Ide`e


Har inga..

studenter att gå på i år och det är faktiskt jääääkligt skönt=)! Men sen nästa år tar Sebastians kusin studenten så då ska vi på ! Första gången mán ska gå på student i Klippan!

Idag har jag varit hos Therese och fikat bulla och kladdkaka med jordgubbar&grädde men Zandra M , Sandra,Liam,Hanna,Ebba och Saga så klart.. muummmsigt som alltid=)!
Bråkat lite med Saga som verkligen totalvägrat sova idag men nu sover hon som en stock vet inte vart hon har röven nånstanns=)!!

Sitter nu hemma hos brosan och håller mamma och Hasse sällskap som passar lililla bjebba som har vattenkopper medans Jimmie&Therese&Hanna är på studentfest hos Fredriks flickvän Jennifer !!

Finns absolut IGENTING roligt på tv:n bläää!! Traadiiigt ...!!!

Någon som vill leka med mig och Saga i morgon när vi ska sitta hemma i vår ensamhet??!

Ha en trevlig helg!


Förlossningsberättelsen!!

Värkarna började natten till fredagen den 20 kl 2 på natten, hade 2-5 minuter emellan värkarna , så jag gick upp och la mig i soffan och klockade värkarna medans Sebbe fortsatte att sova..!
Värkarna höll i sig så i ett par timmar och när Sebbe gick upp så frågade han om det var lönt att sticka till jobb eller inte men jag sa till han att sticka så ringde jag ifall vi skulle åka in och när Sebbe stack var det 7-11 minuter mellan värkarna så jag väntade mig att dem skulle försvinna..!!
Efter 3 timmar kom Sebbe hem från jobb igen , han var så nervös och stirrig att han ej kunde jobba så cheferna hade skickat hem honom igen och då var det fortfarande lika lång tid mellan värkarna så vi gick ut och gick en lång och rask runda men fick stanna till när värkarna kom för att andas!!
När vi kom hem tog jag en dusch, alvedon och la mig i sängen och lyckades sova i 2 timmar, men när jag vaknade hade jag fortfarande värkar..!!
På kvällen gick vi hem till min bror och käkade tacos men jag hade ingen speciell aptit precis, var där bara en liten stund i med mina värkar hade blivit mkt kraftigare men fortfarande lika lång tid emellan om inte mer..!!
Natten till lördagen var inte rolig kunde inte sova en blund på grund av dem kraftiga värkarna kl 00,00 ringde jag in till förlossningen och hörde om vi skulle komma in eller inte och då sa hon att vi själv fick bestämma men hon tyckte vi skulle stanna hemma och blev det värre så jag ej stod ut så skulle jag ringa igen..!!
På morgonen när vi gick upp kl 6 ( då gav jag upp med att försöka sova ) så tappade Sebbe upp ett varmt bad till mig, och satte på lite musik så satt jag där i ca 15-20 minuter och då hade jag 3-5 minuter mellan värkarna(slemproppen gick direkt efter badet), sen gick jag upp och försökte äta lite och då var jag bara SÅÅ trött hade inte sovit på nästan över 1 dag..!
Värkarna fortsatte och var riktigt kraftiga , vid 10 tiden ringde jag in igen och hörde mig för , men dem tycker jag skulle försöka stanna hemma lite till och det gjorde jag för det gjorde inte sååå ont att jag kände att jag var tvungen att åka in utan jag ville bara höra mig för så den inte helt plötsligt skulle ploppa ut här hemma!
Vid 11 tiden kom svärfar men han vände lika snabbt idörren igen när han såg att jag låg med värkar..!!
Vid kvart i 12 tiden var det 1-3 minuter mellan värkarna så då sa vi till Therese att hon kunde förberedda sig på att köra in ( det var nämligen hon som körde in oss för vi ville hålla det hemligt att vi skulle åka in) och helt plötsligt 10 minuter senare står Therese vid dörren och ska köra in oss, fast vi inte ville åka in då men eftersom hon kom tänkte vi att vi lika bra kunde åka in och kolla läget kunde inte mer än bli hemskickade igen, så jag ringde in till förlossningen och sa att vi kom in nu, och allt dem sa var att : Va beredda på att åka hem igen!!
Precis innan vi skulle köra var Sebbe tvungen att skita och när han satt och sket fick jag en sån jäkla värk som gjorde skit ont så höll jag på att slå in hela toalett dörren..!!!:P haha.. och då jäkla tryckte det på neråt trodde jag skulle skita på mig!!
Fick typ bara 2-3 värkar på hela vägen in till Lund och när vi kom in på förlossningen fick jag 1 värk på typ 15 minuter så jag tänkte bara JAHA typiskt bara för vi kom in så försvinner dem nästan, så vi var sååå beredda på att åka hem igen, blev undersökt och sköterskan sa till mig du ska igenstans du är öppen 7 cm nästan 8 jag bara WHAT??!! men OJ vi kommer få bebis idag skrek jag ut och Sebbe höll på att svimma och fick gå och öppna fönstret för att få luft haha..!! Blev inskriva kvart i 1
Fick byta om till sjukhuskläderna och sen var det bara att vänta..!
Fick gå och tömma blåsan, stod i gå stolen, när jag var öppen 9 cm så tog jag luftgasen ( det var det ända jag använde under hela förlossningen förutom alvedon som jag tog hemma) och då var kl 5 och då kom jag till himmelriket!!
Sen fick dem sticka mig 5 gången för sköterskan kunde fan inte sticka , så fick göra om det hela tiden men sen till sist klarade hon av det !!
Kl 6 satt dem tydligen elektrod på Sagas huvud( kommer ej ihåg att dem ens satt den ) men kl 6 står det i mina papper..!!
Sista cm var riktigt dryp, kl 7 tog dem mitt vatten och sen rest jag mig upp ur sängen och ställde mig vid gå stolen och då kände jag riktigt hur det tryckte neråt och sa till sköterskan att jag MÅSTE krysta hon bara nejdå och gick ut , sen så sa jag till Sebbe NU krystar jag och så började jag krysta, Sebbe kallade in sköterskan snabbt som fan och så såg hon att jag stod och krysta hon bara OJ du står ju och krystar nämen AFAN!!
Dem la mig i sängen och undersökte mig och helt rätt var jag helt öppen så det var bara att krysta!
Så från dom tog vattnet så öppnades jag helt på 5 minuter så 5 över 7 började mina krystvärkar..!!

Saga Låg jätte lång upp så jag fick prova alla sorters ställningar för att försöka trycka ner henne, sen helt plötsligt gick Sagas hjärtljud ner så det kom in en massa läkare som bestämde att dem skulle sätta sugklockan på henne och det gjorde rätt ont tycker jag , när dem väl satt sugklockan försvann mina värkar helt så jag kunde inte krysta så dem satte värkstimulerande dropp på max och 3 minuter senare 19,52 kommer världens finaste sessa upp på min mage och våra tårar kommer..!!
Blev sydd rätt mycket efteråt, och vi hamnade på av 44 för bevakning av Sagas andning under natten!


Så efter 47 timmar med värkar kom En helt perfekt liten tös på 3315 g och 50 lång som fick namnet Saga Amanda Ann-Katrin Wohlert blev född 091121!!!

Att föda barn tyckte JAG var helt otroligt världens mest mäktigaste känsla som jag kommer ta med mig hela livet.. Det gjorde inte alls lika ont som jag trodde det skulle göra, visst gjorde det jävligt ont men inte så ont som jag trodde ( hade kunnat föda 10 ungar ) .. Och att få upp sitt barn på bröstet för första gången är något helt magiskt och det är kärlek från första ögonkastet!!




Tråkigt..

Folk blir bara mer och mer falska..!!
Vet inte riktigt vems en riktiga vänner är eller vem man kan lita på??!



Saga älskar leka med andra barn på dagarna, så om ni har lust att leka med oss är det bara att säga tiill !!

 


Tusen Tack

Sophie för hjälpen med min blogg=)!
Blev super nöjd!


Regn=)

Gud vad skönt med regn idag:D Är faktiskt ingen favorit av sommaren, tycker mer om när det är lite svalare och vindstilla=)!

Ihelgen har jag varit sååå dunder förkyld, febrig, hostig,skalleband och allt vad det nu är, febern&skallebanken är borta i allafall men allt annat är fortfarande kvar !! Som tur är har inte Saga blivit smittad=)!
Nu på morgonen har jag hunnit storstäda,mata sessan,bäddat rent,skurat dass och busat..!
Ska snart iväg med Therese och handla inför lekarna till midsommar=)!


Älskar dig Sebbe ,Tack för du är du!

Grattis i förskott till lilla Bjebba som blir 1 år i morgon.. Herregud vad tiden går!

I lördags invigde Sessan sin pool som var väldigt uppskattat från henne sida=)!


Det BÄSTA hon vet är att rida på pappas axlar=)



Så här ligger vår sessa och sover varje morgon när man tittar till henne=)!HAHA


Busens nya sittställning




Tycker ni ska prova!

Denna underbart goda recept!


Antal portioner: 6
Ingredienser

4 st kycklingfiléer
Smör till stekning
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1-2 pkt bacon
1 st purjolök
2 st morötter
1 st stor gul paprika
8–10 färska champinjoner
Färska örter, t ex basilika, timjan
1 st grönsaksbuljongtärning
2.5 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vatten + 1 1/2 msk mjöl
8–10 körsbärstomater

Till servering
Ris, pasta eller pressad potatis.





Gör så här

1. Dela kycklingen i mindre delar.

2. Bryn den i lite smör i stekpannan, salta och peppra. Den ska bara få lite fin gyllenbrun färg.

3. Lägg kycklingbitarna i ett ugnsfast fat (helst inte så stort) med hög kant.

4. Diska ur pannan noga och stek baconet knaprigt.

5. Strimla purjolöken och skär övriga grönsaker i lagom stora bitar. Tänk på att skära morötterna lite tunnare eftersom de tar längst tid. Vill man vara ambitiös kan man först steka champinjonerna i lite smör. Spara tomaterna till serveringen.

6. Lägg dem tillsammans med kycklingen.

7. Lägg på lite färska örter och smula över buljongtärningen.

8. Blanda vatten och mjöl och häll sedan över det tillsammans med grädden. Vitsen med det är att såsen blir lite tjockare då i ugnsvärmen.

9. Låt allt stå i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter, rör om lite under tiden.

10. Lägg på halverade körsbärstomater, det knaperstekta baconet och lite extra örter till serveringen.

11. Smaka eventuellt av såsen med lite extra salt.



6 Månaderskontroll!

Nu är mitt lilla Hallon 69,9 lång och väger 7760g


RSS 2.0