Nope

Har kommit in ni en period då jag inte mår riktigt bra av personliiga själv..!! Kan ju säga så här: vissa personer kan man bara inte tycka om hur mkt man än försökt, så jag kommer ej försöka mer..!!

23

Vecka 23 Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten. Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Söndag hela dagen

Då har vi kommit till veckans absolut tråkigaste dag enligt mig då oh det är söndag , hatar verkligen söndagar tycker dem är såå tråkiga oh går så långsamt men men!! Det regnar som bara den som tur var ska man inte ut något idag har redan varit och handlat så det blir bus med saga för hela slanten sen ikväll blir det soffan!! I morgon ska vi till sagas dagis kl 6 oh fika med alla andra föräldrar och barn som går på hennes avdelning!!

Öf

Sitter just nu på öppna förskolan med Saga eftersom hade feber igår får hon ej lov att gå på Dagis idag vi fick cyckla hit i stället men lika roligt har hon för det!! Det var längesen jag såg henne Så lugn och go!! Idag blir det taco till middag efter mycket tjat från gubben , var faktiskt ett tag sen vi åt det så det får bli det idag, sen har vi massa att fixa med till i morgon !! I morgon blir det kalas hemma hos oss hela Sebbes släkt kommer då jag, sebbe oh Karro ska ha kalas ihopa då vi alla fyller år så tätt!! Idag går jag även in i v 22 tiden går så fort samtidigt som den går så sakta men får passa på att njuta nu för detta är absolut den sista graviditeten för vår del sen får det bli barnbarn i stället!

V 22

Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

 


Testing

Prov bloggar från min mobil

v 21

Vecka 21

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.


GRATTIS

Mamma på 50 års dagen .. Älskar dig


Äntligen

Har Sagas super söta kusin kommit till världen kom i tisdags den 10 Maj! Var och hälsade på henne igår och hon var så guda söt, Saga reagerade ingenting och brydde sig inte..!! Kändes konstigt att hålla en sån lite, kan verkligen inte fatta att Saga varit ÄNNU mindre än henne , och helt plöstligt såg Saga sååå stor ut!!




Idag blir även jag 25 år, Har fått jätttte många lyckoönskningar, det är nårra kvar som jag hoppas oxå hör av sig , så vi får se hur det blir med den biten..!!
I morgon blir mammsen 50 men hon är ikke himma så får säga GRATTIS här i stället, Älskar dig!!


Bebisen har börjat komma in i riktig karateträning nu i magen och Sebbe kände av dem första sparkarna igår.. På måndag ska jag börja jobba halvtid som jag kommer göra restän av graviditeten, asså 3 timmar om dagen ( suck ) menmen inte så länge kvar !!

Ha det bra

v 20

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


tråkigt

Fy fan vad detta är tråkigt att gå hemma asså.. Dem första 2-3 dagarna var det skönt men nu är det så tråkigt så jag får huvudvärk på det.. Blää!!
Som tur är har man lite att göra nu fram tills söndag..!!

Idag ska vi hem till Inga-lill och Bert om Sebbe kommer hem i någorlunda tid för en gångsskull, i morrn ska vi hem till mamma och käka innan dom åker till Usa på lördag.!
På fredag ska Sebbe på Bois och jag ska busa med fisalisa..!
På lördag ska vi hem till brosan och grilla med deras vänner, och på söndag kommer Eg och Linn och hälsar på och vi ska nog grilla då också tror jag får se..!!

Och under denna ruschen ska Sagas kusin också titta ut=) Spännande.. Tror det blir i morgon men vi får se!

Näää nu ska jag på toa!

Älskar dig sååå det gör såå ont att vara ifrån dig minsta sekund.. Mår dåligt utan dig hos mig.. Du är och kommer alltid förbli mitt ALLT!!


tråkigt

Fy fan vad detta är tråkigt att gå hemma asså.. Dem första 2-3 dagarna var det skönt men nu är det så tråkigt så jag får huvudvärk på det.. Blää!!
Som tur är har man lite att göra nu fram tills söndag..!!

Idag ska vi hem till Inga-lill och Bert om Sebbe kommer hem i någorlunda tid för en gångsskull, i morrn ska vi hem till mamma och käka innan dom åker till Usa på lördag.!
På fredag ska Sebbe på Bois och jag ska busa med fisalisa..!
På lördag ska vi hem till brosan och grilla med deras vänner, och på söndag kommer Eg och Linn och hälsar på och vi ska nog grilla då också tror jag får se..!!

Och under denna ruschen ska Sagas kusin också titta ut=) Spännande.. Tror det blir i morgon men vi får se!

Näää nu ska jag på toa!

Älskar dig sååå det gör såå ont att vara ifrån dig minsta sekund.. Mår dåligt utan dig hos mig.. Du är och kommer alltid förbli mitt ALLT!!


Ultraljud!

I onsdags var det dags för ultraljud , lika spännande som alltid=)!

Hon kunde inte riktigt se vad det var för ngt , MEN hon tyckte hon såg att det var en liten flikka! Så antar att vi får vänta tills vecka 32 då kan förhoppningsvis kan se ordentligt!! Jag blev backad 6 dagar:@ så istället för den 23 september blev det den 29 september vilket JAG vet till 100% att det ej stämmer så.. men men skit samma den var frisk och hade det bra.. Jag hade även framvägg med denna som jag hade med Sagisen!






I torsdags var jag hos läkaren efter tjat från både Sebbe och min barnmorska, och då visade det sig att mina värden är i botten så jag blev sjukskriven och får ej jobba på i allfall 2 veckor.. och OM inte mina värden blir bättre så måste jag fortsätta gå hemma vilket jag INTE vill, utan hoppas att jag i allafall får lov att komma tillbaka och jobba halvtid..!! jag menar JAG gå hemma i över 20 veckor EHH nee skulle inte tro det va!!  Så ska tillbax till läkaren den 13 maj så får vi se vad som sker då!



Ifredags var vi hemma och hade familljemys! Igår Valborg så var vi i landskrona med Karro, Dennis och Ronny nere i stan på tivolit Saga var i himmelriket, hon åkte lilla bergodalbanan 2 gånger och sen åkte hon flygplanen så var rätt högt upp i luften och hon skrattade som aldrig förr., härligt värre=)=)!
Sen åkte vi hem till Karro och Dennis där vi grillade grillspett så var sååååå jäkla goda, Sebbe var mästergrillaren!! Idag ska vi hem till mamma och Hasse en sväng och lämna Saga som ska sova där tills i morrn i med jag åker till Ullared redan kvart över 6 så får hon vara där och busa i stället!!



Men men det var nog alles.. ha det bra!

RSS 2.0